לכל אדם יש כישון מיוחד לו ואין אדם שזהה בכישרונו לאדם אחר. אדם אחד עשוי להיות אופה נהדר אך לא לדעת דבר על אילוף כלבים. אדם אחר יכול להיות כלכן מצוין אך לא לדעת דבר על אפייה. זה טבעי. הבעיה מתחילה כאשר אדם ניגש לבצע פעולה אחת בה הוא מצטיין ומוצא עצמו נאלץ לעסוק גם בדברים בהם אין לו שום ידע. הדוגמה הבולטת ביותר למצב כזה היא אדם שהקים עסק. בהיותו אופה מצוין הוא החליט להקים מאפייה. בתחילה הכל זורם חלק.
המאפים מצוינים, הלקוחות מתלהבים והכל נהדר. אך עד מהרה מתחילות הבעיות. האיש שאוהב לאפות מגלה שלצד האפייה עליו לנהל עסק. לעקוב אחר הוצאותיו הכנסותיו, להתמודד עם מס הכנסה, עם תכנון תקציב, עם העסקת עובדים ועוד ועוד. לא פעם ולא פעמיים, חוסר הידע להתמודד עם הפן הכלכלי של העסק מוביל למשבר כלכלי ולקריסה.
למה במצב כזה יש להיעזר בייעוץ פיננסי ולא במאמן עסקי?
אימון עסקי הוא לא דבר רע ובמקרים מסוימים הוא יכול לעזור לנסח מטרות כלכליות והישגים מקצועיים. עם זאת, במצב של חוסר איזון כלכלי של העסק שלך (או של כלכלת הבית שלך), ניסוח מטרות כלכליות לא יוכל לחלץ אותך מהמשבר. כדי להיחלץ מהמשבר יש לדעת איך להתנהל בנבכי הבירוקרטיה. כאן בדיוק נכנס לתמונה ייעוץ פיננסי.
ייעוץ פיננסי יינתן על יד איש מקצוע בעל הכשרה מתאימה בתחומי הכלכלה (הנהלת חשבונות, ראיית חשבון וכו'). הסיבה לכך היא שההכשרה למקצועות אלה מכילה בתוכה גם התמקצעות במשפט ובייעוץ כלכלי.
חשוב מאוד, כאשר ניגשים לחפש ייעוץ כלכלי, לוודא כי האדם שמציע לכם ייעוץ יודע מה הוא עושה ושאתם שמים את קיומכם הכלכלי בידיים טובות ומקצועיות. יועצים יש אין סוף, ובישראל, בה אין כל רגולציה בתחום הייעוץ, באופן מיוחד. על כן, לצד ההכשרה של היועץ שלכם, חשוב לבדוק אם יש לו המלצות חמות ואם יש לו ניסיון בתחום הייעוץ לו אתם זקוקים.
לסיכום
אם ברצונכם להקים עסק או שאתם כבר מנהלים עסק ומרגישים כי אתם לא מבינים דיו את הפן הכלכלי של ניהולו או לא שולטים בו, מומלץ לכם להתייעץ עם יועץ פיננסי שיוכל להעניק לכם כלים וידע על מנת לגרום לעסק שלכם לנסוק למעלה ועל מנת לשפר את מצבכם הכלכלי וליהנות משקט נפשי.
המאמר באדיבות המרכז לתודעה פיננסית todaafinansit.co.il